ŽICG: Raspisana tri tendera

Bez autora
Apr 20 2010

Željeznička infrastruktura Crne Gore stalno radi na rekonstrukciji i modernizaciji željezničke mreže i proteklih dana raspisana su tri tendera vrijedna više od deset miliona eura. Na taj način, intenzivno se nastavlja investicioni ciklus koji će kao rezultat imati sigurnu i modernu željezničku infrastrukturu, u funkciji građana i sveobuhvatnog ekonomskog razvoja Crne Gore. ŽICG je raspisala tender za rekonstrukciju 20 pružnih prelaza na pruzi Nikšić–Podgorica. Tenderom, čija je procijenjena vrijednost dva miliona eura, predviđena je potpuna rekonstrukcija 20 pružnih prelaza koji su definisani glavnim projektom na pruzi Nikšić – Podgorica. Tom rekonstrukcijom dobiće se moderni i, što je izuzetno važno, sigurni pružni prelazi, kojima će se u okviru telekomandnog upravljanja prugom Nikšić – Podgorica, upravljati iz dispečerskog centra u Podgorici.

ŽICG: Raspisana tri tenderaŽeljeznička infrastruktura Crne Gore stalno radi na rekonstrukciji i modernizaciji željezničke mreže i proteklih dana raspisana su tri tendera vrijedna više od deset miliona eura, saopštio predsjednik Odbora direktora kompanije Zarija Franović.

"Na taj način, intenzivno se nastavlja investicioni ciklus koji će kao rezultat imati sigurnu i modernu željezničku infrastrukturu, u funkciji građana i sveobuhvatnog ekonomskog razvoja Crne Gore", kazao je Franović.

On je dodao da je ŽICG raspisala tender za rekonstrukciju 20 pružnih prelaza na pruzi Nikšić–Podgorica.

Tenderom, čija je procijenjena vrijednost dva miliona eura, predviđena je potpuna rekonstrukcija 20 pružnih prelaza koji su definisani glavnim projektom na pruzi Nikšić – Podgorica. m"Tom rekonstrukcijom dobiće se moderni i, što je izuzetno važno, sigurni pružni prelazi, kojima će se u okviru telekomandnog upravljanja prugom Nikšić – Podgorica, upravljati iz dispečerskog centra u Podgorici", navode iz ŽICG.

Iz ŽICG su naveli da je delegacija Evropske unije u Crnoj Gori raspisala tender za izbor izvođača za remont 11 kilometara pruge na sjeveru Crne Gore.

Generalni remont pruge, objasnili su iz ŽICG, na dionici dugačkoj 11 kilometara od Trebaljeva do Kolašina, biće finansiran sa pet miliona EUR iz predpristupnog fonda IPA09. m„Ukoliko imamo u vidu da se trenutno radi na remontu 18 kilometara pruge na dionici Bijelo Polje – Kruševo – Mijatovo Kolo, kao i da je programom IPA 10 planiran remont dodatnih 11 kilometara pruge na sjeveru, možemo zaključiti da će realizacija tog i drugih projekata doprinijeti povećanju sigurnosti i bezbjednosti na crnogorskim prugama", ocijenili su iz ŽICG.

Iz ŽICG su rekli da to na najbolji način odslikava posvećenost kompanije i namjeru Vlade da se u skorom periodu obezbijedi moderna i savremena željeznička mreža koja će doprinijeti bržem i sveobuhvatnijem ekonomskom razvoju Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik